Blender

Si ets a aquesta pàgina és bastant possible que no necessitis cap explicació sobre aquest programa. És gratuït, té cada vegada més prestacions i està trepitjant els talons al que s’havia considerat l’estàndard impossible de destronar a la indústria de l’animació. I encara té un altre avantatge, una cosa que no sempre es compleix en els programes de 3D: funciona bé.

També és bastant possible que no sàpigues res de mi. Em dic Raimon i soc artista visual, però el que t’interessa més és que faig servir Blender des de fa pràcticament 20 anys.

I no, no exagero. Puc afirmar sense por a equivocar-me que he estat una de les persones pioneres a impartir formació sobre Blender en l’àmbit català. L’ensenyava en un moment en què molts creien que un programa gratuït no podia ser de molta qualitat, ni competir amb els de tota la vida.

Si ja tens clar que soc la persona que et pot ensenyar a utilitzar Blender, apunta’t utilitzant aquest formulari per a aprendre Blender en 3 hores amb el meu curs online i gratuït:

He impartit cursos sobre Blender a molts llocs diferents, però una de les coses de què estic més orgullós és d’haver iniciat un programa regular de cursos de Blender al Cibernàrium de Barcelona Activa.

No ho sé tot sobre el programa, però després de tants anys he après a parlar el seu idioma. Això és el que ensenyo als cursos: quina és la la lògica de Blender perquè tu també aprenguis a treballar-hi de manera eficaç. I que entenguis per quin motiu les coses no funcionen si en algun moment no ho fan. Perquè realment Blender funciona molt bé, i és un programa increïblement “fàcil” i intuïtiu quan has après els principis en què es basa. Fàcil va entre cometes perquè cap programa de 3D és realment fàcil!

Durant els darrers anys no m’hi he pogut dedicar tant com hauria volgut, però et pot servir la reel que vaig publicar l’any 2017 per a veure quin partit vaig arribar a treure del programa fins aquell moment.

Precisament perquè conec Blender des de fa tants anys, malgrat aquesta etapa de certa desconnexió no li he perdut del tot el tacte. El feia servir per a petits projectes puntuals, i l’he continuat ensenyant als meus alumnes durant l’etapa que vaig ser professor de secundària.

Si vols aprendre Blender, pots consultar els cursos que periòdicament imparteixo, o omplir el formulari de sota per a descarregar gratuïtament una guia d’iniciació amb els conceptes bàsics del programa i tenir accés al curs: