Publicat el

Blender 101: Intro i mòdul 1

Curs d’introducció a Blender

Durant les últimes setmanes he estat preparant un curs d’introducció a Blender en anglès, que t’ofereixo gratuïtament. Potser no saps qui sóc ni quina experiència tinc amb Blender i és normal que no ho sàpigues, per tant és important que et digui que aquest curs és fruit de la meva experiència durant més de cinc anys ensenyant a persones a fer servir el programa. Això m’ha permès anar veient al llarg del temps què era el més important, i el resultat és el que he condensat en aquest curs.

Blender és el programa que ja podries estar fent servir

Potser has arribat aquí per casualitat i encara t’estàs preguntant per quin motiu hauries de fer servir Blender si ja vas tirant amb l’After Effects / el Cinema 4D / el 3DS Max, posa-hi el programa que vulguis relacionat amb la creació visuals. Aquí tens alguns motius per a utilitzar Blender:

  • si el 3D és la teva assignatura pendent i fins ara has treballat només en 2D, aquesta és una magnífica oportunitat
  • Blender és gratuït. No estàs cansat de piratejar i/o pagar programes?
  • És un secret a veus que Blender funciona molt bé. A algunes persones i empreses els fa vergonya sortir de l’armari i reconèixer-ho, però tot arribarà.

Blender és diferent, no difícil

Blender és un programa que té una interfície diferent, poc convencional. Això és precisament el que fa possible un treball molt ràpid amb el programa. Fins que no la dominis, és possible que sentis un punt de frustració, però això passa en qualsevol procés d’aprenentatge que val la pena. Si estàs disposat a passar pel procés, és senyal que també estàs capacitat per a superar-lo. Un cop entenguis la lògica del programa t’adonaràs que qualsevol altra cosa nova que vulguis aprendre es converteix en molt intuitiva i previsible. Et podràs concentrar en les tècniques en lloc de concentrar-te en el programa.

Curs gratuït, però molt seriós

Aquest curs és per a persones que enfoquen seriosament la seva voluntat d’aprendre Blender. També és el meu primer curs en vídeo i online autoproduit, així que segur que moltes coses les faré millor la propera vegada. Estaré encantat d’escoltar o llegir les teves opinions respectuoses.

Com, què i quant:

El curs té 6 mòduls, cada un dels quals consta de tres o quatre lliçons, amb una breu introducció. Cada lliçó dura uns 5 minuts, així que la durada total del contingut formatiu és d’unes dues hores. Compta que necessitaràs un mínim d’unes quatre hores per a veure el curs i assimilar els continguts a través dels exercicis proposats.

Mòdul 1

En aquest primer mòdul fem un acostament al programa, molt genèric, de manera que quasi no veiem el programa en sí funcionant a l’ordinador, si no que el que fem és aprendre’n conceptes generals i una mica d’història. Dit en altres paraules, el que fem és mentalitzar-nos per a l’aprenentatge. Aquest mòdul i el següent van acompanyats cada un d’un contingut en PDF que pots descarregar des d’aquí.

Al proper mòdul ja comencem a treballar pròpiament amb el programa, analitzant i aprenent els principis bàsics de la interfície.