Animat per l’èxit de la sessió improvisada a la vora del riu Llobregat (encara no havia pogut revelar les fotografies, però la llum i tot plegat m’havia semblat prometedor) vaig demanar més voluntaris per a fer una sessió a la bassa de Montclar, que quan el sol comença a baixar és un refugi de frescor a l’estiu i, a efectes fotogràfics, en tractar-se d’una antiga bassa mig soterrada, la llum hi és fàcil de controlar.
Bona part d’aquestes fotos les vaig fer amb un altre rodet, de 50 ISO, diferent del que havia utilitzat a la riba del Llobregat. Segurament no era la millor pel·lícula per a experimentar en aquell context, però la lògica era la mateixa relativament despreocupada que he utilitzat durant aquests darrers anys en què he reprès la fotografia: simplement no dedicar gaire temps a les decisions i provar coses diferents, per arribar a resultats que sí que llavors ja em permetin treure conclusions.
En aquesta ocasió, a més del rodet de 50 amb la càmera de format mig, estava provant sobretot el bon funcionament de la sincronia entre aquesta càmera i el flaix de mà. Com ja us anticipava, no tots els resultats d’aquella tarda van ser exitosos però aquesta imatge de la Milena em va enamorar des del primer moment. També és una de les que va quedar malmesa i que va guanyar molt quan vaig fer-ne una segona versió, tal i com explico amb la imatge de l’Aina.
Mira més avall les condicions d’adquisició de l’obra com a NFT. Si ho has entès i hi estàs d’acord, pots adquirir aquesta obra fent clic a aquest enllaç.
Detalls de l’obra
- Cianotípia sobre paper de tipus Oizu de 20~ g/m2, muntada sobre paper Arches de 300 g/m2 de gra satinat, daurat amb or de 22 quirats.
- Dimensions de la imatge: 188×190 mm. Dimensions amb el marc: 338×337 mm.
- Marc d’alta qualitat de fusta d’auró i vidre museu antireflectant.
Condicions de l’NFT
Aquesta peça es ven en forma d’NFT (non fungible token), que és un títol de propietat digital basat en la tecnologia de cadena de blocs. L’NFT serveix per a acreditar de manera complementària la titularitat de l’objecte físic. L’acord entre el venedor i el comprador de l’obra es concreta amb la transacció de l’NFT.
Dins de la documentació digital de l’NFT hi ha una fotografia del certificat d’autenticitat d’aquesta obra, imprès en cianotípia i emplenat manualment per l’autor. Aquest certificat físic s’entrega al comprador juntament amb l’obra quan s’ha validat la transacció de l’NFT. Per tant, la possessió conjunta de l’NFT (en format digital) i del certificat d’autenticitat (en format físic i tangible) és el que acredita qui és el propietari de l’obra. En el moment d’entregar-se al comprador, el certificat pot incloure altres dades, que eren absents a la fotografia perquè no es coneixien en el moment d’incloure-la a l’NFT. Però la resta de característiques visuals del certificat han de permetre una identificació segura entre el certificat físic i el fotografiat.