Publicat el

Llobregat a cal Bassacs

Imatge per a pantalla de Llobregat a Cal Bassacs

Fa dos anys la sequera no estava tan instaurada com ho ha estat els darrers mesos. I, tot i que de manera insuficient, anava plovent de tant en tant. Llavors, quan ho feia, alguns dies jo agafava el drone i me n’anava a voltar per a buscar la sort d’enxampar alguna boira matinal o turbulència interessant de l’aigua i poder-ho filmar. El dia 11 de setembre que vaig fer aquesta foto a les formes capricioses que ha creat el Llobregat a la riba de la roca deuria ser un d’aquests dies. La imatge no té gaire més secret que aquest. L’hora i la llum i alguns dels forats de les roques encara plens d’aigua de l’avinguda del riu. Com és habitual en mi, el retoc és subtil. Només em va interessar potenciar les dominants blavoses de la zona d’ombra tan bon punt les vaig identificar.

Durant aquest últim any o dos he revisitat força la imatge, perquè em plantejava donar-li format expositiu, i sempre me l’he mirat en orientació horitzontal. Condicionament o desviació tecnològica pròpia del dispositiu amb què l’havia capturat.

Fa uns dies, però, en imprimir-la sobre paper (un Canson Infinity Baryta Prestige II de 340 g/m2, amb acabat semibrillant, per si hi tens interès) em vaig adonar que funciona millor en format vertical, i així és com es quedarà. N’he fet una edició limitada de 25 exemplars. Fes clic aquí si vols adquirir-ne un.