Publicat el

Els estanyets de Sotllo

A una zona de la Vall Ferrera per on no passen els camins més habituals per pujar a la Pica d’Estats, hi ha els estanyets de Sotllo. No és topònim clar i establert, i per tant és possible que no els trobis amb aquest nom a cap mapa. I, no obstant, si saps llegir-lo i els busques, segurament acabaràs deduint on són. Quan hi arribes tens la sensació de trepitjar aquest lloc per primera vegada; és solitari i lunar. Hi ha estanys d’aigua glaçada i transparent que es formen amb la neu que veus amb els teus ulls com es desfà, i el vermell de les pedres plenes de ferro contrasta amb el verdós que té la sorra del fons.

La primera vegada que hi vaig anar va ser l’any 2001. I aquesta, l’agost de 2016, em penso que era la quarta vegada i m’hi acompanyava la Veronika. Només duia un petit trespeus portable que, completament desplegat, arriba fins a la cintura, i per la perspectiva de la foto no estic segur de si vaig arribar a utilitzar-lo. És una de les imatges més interessants que van sortir d’aquella ruta.

La imatge està impresa amb acabat semi brillant sobre paper Canson Infinity Baryta Prestige II, de 340 g/m2. És una tirada inicial limitada a 25 exemplars i en pots adquirir un (si en queden!) fent clic aquí.